Annenin son hamilelik anlarıyla çekime başlayan, bebeğin ilk nefesiyle taçlandırılan, annenin bebekle buluşmasını, ilk muayenesi, ölçümlerinin yapıldığı anları, baba ve tüm aile fertleriyle buluşmasını, ilk süt emişini ölümsüzleştirip bütün anları bir kurgu haline getiren profesyonel fotoğrafçıyı “Doğum Fotoğrafçısı” olarak tanımlayabiliriz.

Doğum Fotoğrafçınızı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Eşlerin evlilikten sonra en stresli ve yorgun olarak geçirdiği bu süreçte Doğum Fotoğrafçısı uzmanlığı ile her anınızı ölümsüzleştirirken tecrübesiyle de aileye destek olur. Doğum Fotoğrafçınızı seçerken alanında uzman, bütün eğitimlerini ve sertifikasını almış, işini resmi bir şekilde yapan kişileri tercih etmelisiniz. Mutlaka daha önceki çalışmalarını görüp daha öncesinden tanışmanızı tavsiye ederiz. En özel anlarınızı paylaşıp, siz ve bebeğiniz için kıymetli olan her anı fotoğraflayan kişiyle bir bağ kurmanız çok önemli.

Doğum Fotoğraflarının Çekiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?
Daha sonra telafisi kesinlikle mümkün olmayan anları fotoğraflamak iyi bir eğitim ve uzmanlık gerektirir. Doğum Fotoğrafçısı makinesini manuel kullanmalı. İyi bir Doğum Fotoğrafçısı en doğru anları en doğal halleriyle, en iyi ışık, en iyi açıyla, en iyi pozları bir araya getirebilmelidir. Doğumun gecesi ve gündüzü olmadığı için her an çekime hazır olması gerekir.

Doğum Fotoğraflarının Çekim Aşamaları

  • Doğum öncesi fotoğraf çekimi :
    Hamilelik çekiminin 34. haftadan önce yapılmasını tavsiye ederiz. Daha sonraki haftalarda annenin hareketleri kısıtlanacağı için istediğimiz kareleri çekemeyebiliriz. Ailenin isteğine bağlı çekim evde, stüdyoda veya dış mekanda yapılabilir.
  • Annenin doğuma hazırlanışı :
    Annenin son hamilelik anlarını, eşin ve aile fertlerinin destek, heyecanlı bekleyişle, annenin doğum anına kadar olan her anın ölümsüzleştirilmesidir.
  • Doğum anı çekimleri :
    Doğum fotoğrafçıları için en önemli ve en özel anlardan birisidir. Profesyonel bir doğum fotoğrafçısı hastane ve ameliyathane kurallarını bilir ve buna göre hareket eder. Doktor ve hemşirelerin işlerine engel olmayacak şekilde bebeğin ilk çıkış anlarını, göbek bağının kesilişini, anneyle bebeğin ilk buluşmasını, baba doğuma girmişse babanın anneye desteği ve bebekle ilk buluşmasını, ilk kontrollerinin yapıldığı anların çekilmesidir.
  • Doğum sonrası çekimleri :
    Baba doğuma girmemişse bebekle babanı ilk buluşmasını, aile fertlerinin bebeği gördüğü ilk anları, bebeğin ayak izlerinin alındığı, kilosu, boy ve diğer ölçümlerinin yapıldığı anlar fotoğraflanır. Daha sonra anne ve bebeğin odada ilk buluşması ve istenirse ilk emzirme anlarının ölümsüzleştirilmesidir.
  • İkinci gün hastane çekimleri :
    Doğum sonrası annenin bedenen ve ruhen yorgun olması nedeniyle aile çekimini ertesi güne bırakmak en doğrusu. İkinci gün anne, baba, bebek ve aile fertleriyle çekim yapılır.

Annenin görmediği anların ölümsüzleştirilmesi

  • Bebeğin yıkanması
  • Bebeğin ölçülerinin alınması
  • Bebeğin kilosunun ölçülmesi
  • Bebeğin ayak izlerinin alınması
  • Bebeğin baba ve diğer aile bireyleri ile tanışması

Bu anların fotoğrafları anne için çok önemlidir. Her an titizlikle ölümsüzleştirilmelidir.

SIK SORULAN SORULAR

İkiz bebek bekliyorum, 2 çekim ücretimi ödemem gerekir?
Her fotoğraf çekimi o doğum için geçerlidir. Doğacak bebeğin sayısı önemli değildir. Ek bir ücret talep edilmez.

Fotoğrafçı Doğuma gecikir mi?
Aile, doğum fotoğrafçısına zamanında bilgi verdiği takdirde doğum fotoğrafçısı doğuma gecikmez.

Albümlü bir paket tercih ettim, ben ödememi albüm teslimatında yapmak istiyorum?
Albüme koyulacak fotoğraflar sizin tarafınızdan seçilmektedir. Çekilen bütün kareler sizinle paylaşıldığı için, ücret albüm paylaşımından önce alınmaktadır.

Doğum fotoğrafçısı ile anlaşma yaptıktan sonra, hastanemi değiştirmek zorunda kaldım, problem olur mu?
Değişiklik yaptığın hastane doğum fotoğraflarının çekilmesine izin verdiği sürece bir problem oluşturmaz. Tabi doğum fotoğrafçısının da aynı gün İstanbul’un iki ucunda doğumu olursa, bu durumda doğumlardan birine yetişemeyebilir. Bunu öngörerek size hizmet veremeyeceğini öncesinde belirtmesi gerekir. Bu durumda sözleşme koşullarında belirtilmişse, ödediğiniz ücreti geri alabilirsiniz.

Doğum zamanım geldi ve önceden randevu almayı unuttum, son anda aramış olsam doğum fotoğrafı çektirebilir miyim?
Son anda fotoğrafçı bulmak çok zordur. Onun için öncesinde bir doğum fotoğrafçısı ile anlaşmanızı öneririz. Zaten süreci doğum fotoğrafçısı ile birlikte yürütmeniz gerekecek. Normal doğum yapacaksanız, günü ve saati belli olmaz. Doğum fotoğrafçısı ile yaptığınız anlaşma çerçevesinde fotoğraf çekiminiz gerçekleştirilir.

Doğum fotoğrafı çektirmek için, ne zaman anlaşma yapmam gerekir?
Herhangi bir ani doğum olasılığına karşı 7. aydan önce anlaşma yapmanızı öneririz.

Ödememizi ne zaman yapıyoruz?
Doğum fotoğrafçısı ile yaptığınız anlaşmaya göre değişmekle birlikte, belli bir kapora, ardından ücretin kalanı ödenebilir.